Sunday, March 18, 2018

3個步驟 - 尋找 Mr. Right 粉底


有無諗過一個品牌粉底都可以有50支選擇!

innisfree My Foundation 粉底液系列 HK$195/30ml
簡單三個步驟,根據保濕度、遮瑕度及色調
即能找到專屬嘅 My Foundation 絕配粉底




步驟1 - 選擇保濕度

共有三種保濕度選擇: 1. 啞緻 (Matte)、2. 絲滑 (Semi-Matte) 及3. 亮澤 (Glow)

步驟2 - 選擇遮瑕度

共有1-5的遮瑕程度,1提供自然遮瑕效果,而5則可營造特強遮瑕效果,視乎你的遮瑕需求而定。

步驟3 - 選擇色調

共有五個色調選擇,C13 (light beige)為最透白,色調延伸至 C21 (pink beige)、N21 (natural beige)、N22 (medium beige)以及自然色調N23 (true beige),無論白晢或健康膚色都能找到最貼合自己的粉底顏色。






其實真係好簡單就搵到最適合自己嘅粉底
如果仲係不明白, 去innisfree專門店問問BA,
佢地嘅專業意見一定會幫到手~




有興趣嘅除咗可以去專門店外

利東街innisfree分店將於3月1日變身成限定一個月(3月1日至3月31日) 的Pop-in Store - My Foundation Bank「亞太區香港首站分行」
讓大家在「粉底銀行」尋找你的專屬絕配粉底

粉底液外, 亦推出咗 我的專屬絕配氣墊粉底  My To Go Cushion SPF 35 PA++ (HK$220/13g)
氣墊粉底控都可以搵到最愛嘅底妝產品~



另一焦點是全新推出的Vivid Creamy Tint顯色潤澤唇彩 (HK$ 88/4.5g)



柔滑的霜狀質感卻可塑造出持久不脫色的水嫩雙唇。唇彩特別加入洋甘菊、橄欖葉、薰衣草、山茶花及菜籽油等滋潤成分,修護雙唇,共有12個色調,紅、粉紅及橙系為妝容添上水潤春日氣息








contact me at chinxchin@yahoo.com

Dorian B 分享小站

No comments:

Post a Comment